LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene își mențin pozițiile în Soledar, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ucrainene își mențin pozițiile în Soledar, afirmă Zelenski

Este a 323-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ucrainene își mențin forțele în Soledar și provoacă pierderi majore armatei ruse.

FOTO Getty Images

UPDATE 04:15 Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei spune că Rusia intensifică „integrarea ilegală” a teritoriului ocupat

Un oficial ucrainean a afirmat, joi, că Rusia își intensifică integrarea ilegală a teritoriului ocupat.

„Au început să înlocuiască permisele de conducere cu cele rusești și să elibereze plăcuțe de înmatriculare rusești cu o indicație numerică a regiunii ruse”, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar , pe Telegram, potrivit CNN .

Spania primește 225 de militari ucraineni pentru antrenamente

Spania a primit joi seară 225 de militari ucraineni la o bază a forțelor aeriene, aflată în apropiere de Madrid. Aceștia vor face antrenamente de bază dar și de apărare aeriană folosind sistemele HAWK.

UPDATE 02:00 Forțele ucrainene își mențin pozițiile în Soledar, afirmă Zelenski

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ucrainene își mențin forțele în Soledar și provoacă pierderi majore armatei ruse. El le-a mulțumit, în timpul mesajului adresat națiunii joi seară, unităților ucrainene din Soledar care reușesc să mențină pozițiile și să provoace pierderi inamicului.

„Vreau să menţionez în mod special paraşutiştii Brigăzii 77 aeropurtate, care, împreună cu luptătorii Brigăzii 46 aeromobile din Soledar, îşi menţin poziţiile şi provoacă pierderi semnificative inamicului. Vă mulţumim, băieţi!”, a spus preşedintele ucrainean, potrivit news.ro .

UPDATE 00:00 Reuniune a comisarilor europeni cu guvernul ucrainean, la Kiev pe 2 februarie

Mai mult de jumătate dintre membrii Comisiei Europene urmează să se deplaseze la Kiev pe 2 februarie pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, în ajunul unui summit UE-Ucraina, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a executivului, relatează AFP.

Summitul UE-Ucraina, care îi reuneşte pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinţii Consiliului European, Charles Michel, şi Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este prevăzut pentru 3 februarie pentru a discuta în special sprijinul financiar şi militar european în contextul războiului declanşat de Rusia.

Preşedinţia ucraineană a anunţat că reuniunea se va desfăşura la Kiev, dar de partea europeană, Consiliul nu a confirmat încă locaţia, relatează Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, fără a se pronunţa cu privire la locaţia summitului, a declarat pentru AFP că în ajunul acestei întâlniri, "în jur de 15 comisari" - din 27 - vor merge la Kiev pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”